گیاهان دارویی طب سنتی که در دوران بارداری منع مصرف دارند

متخصص داروسازی سنتی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: گیاهان دارویی علاوه بر اثر بخشی مناسب در برخی موارد دارای عوارض جانبی می باشند، مخصوصا در سه ماهه اول دوران بارداری گاهی منجر به سقط جنین و خاتمه بارداری می شوند.

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی دانشگاه، دکتر"زرین سرحدی نژاد" در این خصوص گفت: موضوعی با این درجه از اهمیت از دیرباز مورد توجه حکیمان و پزشکان سنتی ایران بوده و این بزرگان با به جا گذاشتن آثار متعدد در قالب کتاب و دست نوشته به این مهم پرداخته اند.

 

این عضو هیئت علمی دوران بارداری را از دوران های مهم زندگی هر مادر عنوان کرد و گفت: گاهی در این دوران برای مادر یا جنین عوارض یا بیماری های ایجاد می شود و روند طبیعی بارداری را مختل می کند.

 

وی یادآور شد: هر چند که یکی از راه های درمان، استفاده از درمان های طب ایرانی و گیاهان دارویی می باشد، همچنان تحقیقات در مورد ایمنی و اثربخشی فراورده های گیاهی و داروهای گیاهی در دوران بارداری در حال انجام است.

 

این متخصص داروسازی سنتی توصیه هایی را برای مادران باردار کرد و گفت: اجتناب از مصرف گیاهانی نظیر بابونه، بومادران، گل بنفشه، خطمی، گل پنیرک، پونه، ریحان، کرفس، سنبل الطیب، زنیان، آنغوزه، اشق، انیسون، ایرسا، پرسیاوشان، ریوند، سنا، صبر زرد، شیرین بیان، فوفل، سورنجان، افسنتین، مقل و اسانس میخک، شنبلیله، بادیان، جین سین و داروهای حاوی آن و آلوئه ورا بایستی ماداران باردار مد نظر قرار دهند.

 

 وی ادامه داد: بهتر است از خوردن سرکه در تمام مدت دوران بارداری اجتناب شود.

 

دکتر سرحدی نژاد در خصوص زیاده روی در استفاده از برخی مواد غذایی در دوران بارداری هم گفت: در مصرف برخی از مواد غذایی مانند لوبیا، نخود، کنجد و زعفران نیز نباید زیاده روی صورت پذیرد.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه تاکید کرد: استفاده از تمامی فراورده های طب سنتی بدون مشورت با پزشک و داروساز متخصص این امر ممنوع می باشد.

 

 

 

 

منبع خبر : pm.kmu.ac.ir