زرشک پرخاصیت

زرشک پرخاصیت

زرشک گیاهی است که ایرانیان از میوه آن در غذاها، به عنوان یک نوشیدنی و به شکل مربا و شربت استفاده می‌کنند. این دانه‌های ترش و خوشمزه خواص زیادی دارند و برای بدن نیز بسیار مفید هستند.

خواص زرشکبه گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، زرشک قابض است و تقویت کننده قلب و کبد است و برای برطرف کردن بیماری‌های کبدی مفید است این گیاه درد مفصلی روماتیسم و تورم را تسکین می‌بخشد.

بیشتر بخوانید: خوراکی های ضد سم برای بدن

انواع عفونت هایی که زرشک می‌تواند در درمان آن‌ها موثر واقع شود عبارت است از عفونت گلو، مجاری ادراری مجاری معده‌ای روده ای، ریه ها، عفونت‌های مخمری و اسهال است باید توجه کرد که پاره‌ای از عفونت‌ها در صورت مصرف نکردن آنتی بیوتیک ممکن است خطرناک باشد.

هرگز در ین فکر نباشید که در صورتی که بدن شما به آنتی بیوتیک قویتر نیاز دارد به جای آن از گیاهانی مانند زرشک استفاده کنید.

خاصیت زرشک - برای درمان بواسیر خونی مفید است - خونریزی را برطرف می‌کند - صفرابر است - دم کرده زرشک را برای بر طرف کردن ناراحتی‌ها دهان غرغره کنید.

ساقه زرشک

خواص ریشه، پوست و ساقهسبوس و ریشه زرشک حاوی انواع بسیاری از مواد شیمیایی به نام آلکالوئید ایزو کیتولین است. دانشمندان و محققان این ترکیبات را در طول سالیانه متمادی مورد تحقیق و بررسی قرار داده اند، ولی پی بردند که آن‌ها در واقع خواص آنتی بیوتیکی دارد. برخی ازآن‌ها باعث پایین آوردن تب، کاهش تورم و فشار خون شده و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب کمک می‌کنند.

- برای برطرف کردن سوزش ادرار مفید است، واریس را درمان می‌کند. - نقرس و رماتیسم را برطرف می‌کند. - بی اشتهایی را برطرف می‌کند. - اعمال دستگاه گوارش را منظم می‌کند و سوء هاضمه را از بین می‌برد. - برای درمان زردی و یرقان موثر است. - آن‌هایی که مبتلا به ورم طحال هستند می‌توانند برای معالجه از این گیاه کمک بگیرند. - برای معالجه بواسیر نافع است.

برگ زرشک

خواص برگ زرشک

- اسهال‌های مزمن را درمان می‌کند.

-برگ زرشک دارای مقدار زیادی ویتامین ث می‌باشدبنابراین در درمان بیماری اسکوربوت اثر مفید دارد.

- در موقع آنژین و گلودرد، دم کرده برگ زرشک را غرغره کنید.

- مصرف مقدار زیاد زرشک و یا ساقه و برگ آن برای زنان حامله مناسب نیست.

- میزان مصرف بالای این گیاه به مدت طولانی می‌تواند سبب ناراحتی معده و روده‌ها شود و جذب ویتامین B کافی در بدن را مشکل می‌کند.

منبع خبر : iribnews.ir